Κώστας Γιαννάς

Ο Δάσκαλος
ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΙΚΙΝΤΟΚΑ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΟ ΑΑΙ


Ο Κώστας Γιαννάς, μαύρη ζώνη 3 DAN Aikikai Hombu Dojo, ήταν ο πρώτος Έλληνας αϊκιντόκα του Fukushinkan Dojo που πήρε υποτροφία από το Διεθνές Ίδρυμα Αϊκίντο (Aikido International Foundation) για να παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια και μαθήματα του Αϊκίντο (αλλά και να διδάξει ο ίδιος σε διάφορα dojo του ΑΑΙ), ζώντας επί περίπου 1,5 μήνα σαν προσκεκλημένος/οικότροφος, με όλα του τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής πληρωμένα, στο Tenshinkan Dojo του Shihan Fumio Toyoda, το οποίο είναι το Κεντρικό Αρχηγείο για το Aikido Association of America, το Aikido Association International και το Aikido International Foundation και εδρεύει στο Chicago.

O Κώστας Γιαννάς ήταν ο πρώτος από μία σειρά μαθητών/μελών του Ελληνικού Ομίλου Αϊκίντο που έκανε χρήση του ευεργετήματος του AIF. Αυτές οι υποτροφίες ήταν αποτέλεσμα και επισφράγισμα των προσπαθειών του Sensei Κολιόπουλου για την διάδοση του Αϊκίντο στη χώρα μας, αλλά και γενικά σε ευρωπαϊκές χώρες και σαν επιβράβευση του υψηλού επιπέδου των Ελλήνων Αϊκιντόκα. Η υποτροφία αυτή είχε συμφωνηθεί στο τελευταίο ταξίδι του Sensei Κολιόπουλου στο Chicago, με τον Shihan Toyoda. Η συμφωνία προέβλεπε την βράβευση ενός Έλληνας αϊκιντόκα κάθε χρόνο.Λίγα λόγια για τον Κώστα Γιαννά:


Γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1962 στην Κηφισιά Αττικής.

Ο Κώστας Γιαννάς έχει στο ενεργητικό του 30 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας ως εκπαιδευτής στην αμυντική τέχνη του AIKIDO και 12 χρόνια στην τέχνη του JUDO. Από μικρή ηλικία (12 ετών) ξεκίνησε να ασχολείται με τις αμυντικές και μαχητικές τέχνες και επίσης, για αρκετά χρόνια ασχολήθηκε με την πυγμαχία. Λίγο αργότερα εξασκήθηκε και σε άλλες παραδοσιακές τέχνες, όπως KARATE, KUNG FU, TAI TSI, AIKIJUJITSU και AIKIBUDO. Παράλληλα ασχολήθηκε με την ψυχολογία και τις τεχνικές πρακτικών εφαρμογών σε μάχη και την πρακτική αυτοάμυνα.

Η πρώτη του επαφή με το Αϊκίντο έγινε εκτός Ελλάδας, στο Palm Beach της Florida των Η.Π.Α. τον Οκτώβριο του 1989. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1990, ξεκίνησε μαθήματα Αϊκίντο κάτω από τις οδηγίες του Sensei Γιώργου Κολιόπουλου στο Fukushinkan Dojo στην Αθήνα, όπου παρέμεινε ενεργός μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1997.
Τον Ιούνιο του 1994 έγινε κάτοχος μαύρης ζώνης Shodan και ταυτόχρονα έγινε μέλος του Aikikai Hombu Dojo. Τον Δεκέμβριο του 1995 πήρε το Nidan και τον Απρίλιο του 1996 το Fukushidoin (βεβαίωση από το ΑΑΙ ότι ο αϊκιντόκα έχει παρακολουθήσει επιτυχώς τα σεμινάρια προπονητών και κατέχει τον τίτλο του βοηθού δασκάλου/sempai) και ο Sensei Κολιόπουλος του ανέθεσε με εμπιστοσύνη τα πρωϊνά τμήματα του Αϊκίντο στο Fukushinkan Dojo. Επίσης από την αρχή του 1996 έγινε και general manager του Dojo.

Από το 1998, μαθητεύοντας κάτω από τον Christian Tissier (7o Dan Aikikai F.F.A.A.) και τον Pascal Guillemin (5o Dan Aikikai F.F.A.A.) του απενεμήθη το 2003, το 3το Νταν, στην κεντρική σχολή ZAN SHIN DO KAN DOJO, από τον εκπρόσωπο του Cristian Tissier , τον Pascal Guillemin. Είναι ο πρώτος Έλληνας Aikidoka, που έφερε το AIKIDO του κύκλου Tissier (Circle Tissier) στην Ελλάδα.
Είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας JUDO (I.J.F.) και αναγνωρισμένος προπονητής από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Εκπαιδεύτηκε από τον διεθνούς φήμης δάσκαλό του Αθανάσιο Καπαρό (5 Dan I.J.F. KODOKAN).

Έχει πλούσια επαγγελματική εμπειρία, καθώς αυτή απαρτίζεται εκτός των άλλων, από σεμινάρια και επιδείξεις εντός και εκτός Ελλάδας, ιδιαίτερα και ομαδικά μαθήματα σε γυναίκες και παιδιά, σε άτομα περιορισμένης κινητικότητας και σε άτομα με ειδικές ανάγκες κ.α.
Επίσης, παράλληλα με τις πολεμικές τέχνες, εξασκεί και Σουηδικό μασάζ και θεραπευτικό SIATSU, ασκήσεις χαλάρωσης, αναπνευστικές ασκήσεις και ασκήσεις συγκέντρωσης.
Τέλος, μερικοί εκ των δασκάλων με τους οποίους έχει κάνει σεμινάρια και μαθήματα…

Fumio Tyoda Shihan
Keith Moore A.T.A
John Lamont S.F.D
Roger Jarrett Shihan-IAIDO
William Smith Shihan
Jones Gordon Shihan
Ralf Raynolds U.K.A
Daniel Vaillant
Tada Hiroshi Shihan
James Moritaka Nakayama Shihan-IAIDO
Tajiri Hiroshi Shihan
Kazuo Kobayashi Shihan
Cesar Febles
Μitsuko Minegisi Shihan
και άλλοι....